Tilskudsordninger


Udvid mulighederne med virksomhedspraktik, løntilskud og fleksjob

Formålet med virksomhedspraktik er at afklare den lediges beskæftigelsesmål samt at opkvalificere den ledige, så han eller hun nemmere kan få job.

Virksomhedspraktik kan foregå på både offentlige og private virksomheder. Det er som hovedregel ikke tilladt at komme i virksomhedspraktik i den virksomhed, hvor man senest har været ordinært ansat eller ansat med løntilskud. I praktikperioden er man ikke ansat på virksomheden, og man får udbetalt samme ydelse som under ledighed.

Ansættelse med løntilskud er et tilbud for ledige med ret til at blive aktiveret.
Formålet er at give den ledige nye kompetencer, erfaringer og kontakter og dermed et bedre udgangspunkt for at søge job.

Man kan blive ansat med løntilskud i både private og offentlige virksomheder.
Bemærk, at der er forskellige regler for private og offentlige virksomheder. Også at der er særlige regler for fx nyuddannede (dimittender), handicappede og personer på sygedagpenge.

Generelt skal man have været ledig i 6 måneder for at komme i løntilskud. Der er dog mulighed for at det sker tidligere, hvis man er over 50 år, er enlig forsørger eller ikke har en almen eller erhvervsrettet uddannelse. Den maksimale periode man kan være i løntilskud hos samme arbejdsgiver er 6 måneder.